Ειδικό Σχολείο Βαμβακοφύτου

Κατασκευή ειδικού σχολείου στο Δημοτικό σχολείο Βαμβακοφύτου (κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ, τουαλετών ΑΜΕΑ, διαχωριστικών κουφωμάτων καθώς και τοποθέτηση ειδικών δαπέδων στις αίθουσες και το γυμναστήριο του σχολείου).

 

Η τελετή του αγιασμού και τα εγκαίνια του Ειδικού Σχολείου Σιδηροκάστρου με έδρα το Δημοτικό Σχολείου Βαμβακοφύτου πραγματοποιήθηκαν  στις​​ 18 Σεπτεμβρίου 2017,  στο Βαμβακόφυτο Σιντικής Σερρών.

Το πρώτο λιθαράκι για την ίδρυση του Ειδικού  Δημοτικού  Σχολείου  Σιδηροκάστρου, τέθηκε το 2006 .Από τότε καταβλήθηκαν προσπάθειες για την λειτουργία του και μετά από 11 χρόνια ήρθε η μέρα και ξεκίνησε η λειτουργία του. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η σχολική χρονιά για τους μαθητές του σχολείου ενώ χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού και τα εγκαίνια του σχολείου.

Παρόντες στην σημαντική αυτή μέρα για το 2/θεσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου ήταν ο διευθυντής  Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, οι βουλευτές Σερρών ,Αφροδίτη Σταμπουλή ,Φωτεινή Αραμπατζή και Μιχάλης Τζελέπης, ο πρώην υπουργός Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, Ξενοφών Παπασταμόπουλος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βαμβακοφύτου, ,σχολικοί σύμβουλοι, γονείς  και κάτοικοι του Βαμβακοφύτου  

Την τελετή του αγιασμού έκανε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος ενώ την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης,   ο διευθυντής  Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ανανιάδης,  και ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος. .

«Είμαι βέβαιος ότι και αυτή η προσπάθεια θα αποδώσει καρπούς και θα αποδώσει καρπούς προς όφελος όλης της κοινωνίας» δήλωσε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος ‘

Ο δήμαρχος Σιντικής  κ. Φώτης Δομουχτσίδης, τόνισε « Μια προσπάθεια που έγινε με πόρους από το  δήμο και ήταν προϊόν συνεργασίας με τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της δημοτικής αρχής Σιντικής. Η λειτουργία του σχολείου θα ελαφρύνει και θα δώσει ποιότητα ζωής και εκπαίδευσης στα άτομα που έχουν ανάγκη από αυτό το σχολείο».

Ο διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης  Κεντρικής Μακεδονίας  Ανανιάδης Παναγιώτης : «Μετά από δύο χρόνια γίνεται πραγματικότητα η λειτουργία του ειδικού δημοτικού σχολείου .Το υπουργείο Παιδείας και η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης δείχνει,  ιδιαίτερη ενδιαφέρον στην ειδική αγωγή και αυτό δείχνει,  με την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής ,στην αρχή του σχολικού έτους προσλήφθηκαν 5000 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής σε όλα τα σχολεία της χώρας και 2.500 αναπληρωτές ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού»

Ιδιαίτερα χαρούμενος από την λειτουργία του σχολείου ο  διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών ,κ. Ξενοφώντας Παπασταθόπουλος, τόνισε « Η χαρά μου είναι μεγάλη  γιατί αυτό το σχολείο έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ευρύτερη περιοχή όσο αφορά τις μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, προσφέροντας πιο εύκολη πρόσβαση στου ς μαθητές στις περιοχές του δήμου  Σιντικής και του δήμου  Ηράκλειας , και αναβαθμίζοντας  την παρεχόμενη  εκπαίδευση την περιοχή .Είναι ένα σχολείο που έρχεται από το μέλλον και είναι καταδικασμένο να πετύχει γιατί ξεκινάει με τις καλύτερες προδιαγραφές».

Το 2/θεσιο Ειδικό Σχολείου Σιδηροκάστρου θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση  της λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου Σερρών. Οι μαθητές της περιοχής του δήμου Σιντικής και του δήμου Ηράκλειας δεν θα χρειάζεται να ταλαιπωρούνται για να πάνε στο σχολείο των Σερρών καθώς κοντά στο χώρο κατοικίας τους ήδη άρχισε να λειτουργεί το σχολείο.

 

Κάντε ένα σχόλιο

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.
Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.